google maps, vakantie, zweden > Vakantie Zweden

blond in Zweden

blond in Zweden

“Wij gaaaaan naar Zwwwwwweden toe.” (x 10) klonk het in de auto. Op naar Kiel, waar de boot lag te wachten voor de eerste overtocht. Een dagje autorijden is voor ons nog te doen; Terre scheen er ook niet veel problemen mee te hebben. Wel waren de knollen op toen we eenmaal op de boot waren :)

Slapen op de boot is natuurlijk spannend helemaal als je het voelt schommelen: “Mama, we whhieeebelen”, zo maakte Terre ons midden in de nacht wakker. De volgende dag reden we in Goteborg de boot af, op weg naar onze eerste bestemming, nabij Frederiksberg. (Later zal ik een googlemaps plaatsen met onze route en lokaties). Wat een heerlijke rustig land; we konden lekker doorrijden en vaak genoeg stoppen bij één van de meertjes.

Meer met rood huis

Meer met rood huis

Wie eerder in Zweden is geweest, weet dat er nogal wat rode huizen staan :) Het lijkt wel alsof dit land ooit een monstercontract met een Rode Verfboer heeft afgesloten…

Levert wel mooie plaatjes op, met al die felle kleuren (groen van de bomen, blauwe lucht en rode huizen, gespiegeld in een meer). Bovenstaande uitzichten komen nogal eens voor. Erg mooi! Ons eerste huisje was heel erg knus; compleet gerenoveerd en voorzien van mooie houtkachel en spelletjes. Dennenappels zoeken, houtblokken in de fik en met het bord op schoot lekker bij de kachel. Uhm, ja het was wel onze zomervakantie.

Postbodes hebben het maar makkelijk in Zweden...

Postbodes hebben het maar makkelijk in Zweden...

Op weg naar ons tweede stekkie, kwamen we natuurlijk weer de mooie kleine plaatjes tegen en wat toch opvallend is: overal zijn de brievenbussen verzameld. Kennelijk hebben de postbodes een overtuigende vakbondleider, die dit voor elkaar heeft gekregen?

Vanuit Orsa – onze tweede plek – hebben we Rattvik bezocht; hier staat een kerk, die nogal wat bezoek trok en trekt in de loop der tijden. Het staat aan een groot meer en zondags trekken de Zweden uit de omgeving hiernaartoe. Per boot. Rondom de kerk staan legio oude houten hutten, waar de kerkgangers konden overnachten voor de ‘lange reis’.

In Orsa hebben we een berenpark bezocht. Een mooi groots opgezet park, met mooie uitzichtpunten op de berg. Het land van de Kerstman (Tomteland) was voor Terre wel erg leuk; vooral de ‘trommels’ die er lagen te snurken. Later kon ze trollen toch uitspreken :) Een heel mooi sprookjespark, dat speciaal voor ons en vier andere bezoekers open was.

In Idre hadden we ons laatste huisje en hebben we onze eigen elandsafari gehouden. Uren turen vanuit de auto… En ja hoor…daar stond er een. Mooi om te zien, helaas te laat voor een foto. De volgende dag kwamen we op de weg een groep rendieren tegen.

Vigeland Sculpture Park

Vigeland Sculpture Park

Na twee weken was het tijd om weer richting boot te rijden. Dit keer de verbinding Oslo – Frederikshaven. In Oslo hadden we nog genoeg tijd om het Vigeland Sculpture Park te bezoeken. Het Vondelpark van Oslo. Fijne plek met bijzondere beelden.

Zon achter Oslo

Zon achter Oslo

Op de boot terug heeft Terre nog een dansshow weggegeven in de C-View club. Alle energie moest er even uit na een dag auto :)
Een leuke vakantie in een mooi land. Aanrader.

[xmlgm {http://www.hetdigitalehart.nl/fotos/zweden-2009/Vakantie_Zweden_2009.kmz} maptype=G_NORMAL_MAP;ngg_gallery=14;width=600;googlebar=disabled]

3 Reacties op “Vakantie Zweden”

  1. oma marianne 16. Sep, 2009 at 18:49

    Mooie foto’s hoor .

  2. Mooie foto’s!

  3. oma marianne 17. Oct, 2009 at 11:06

    Nog eens goed alle foto’s bekeken, mooi daar hoor. Vooral een heel gezellig huisje met die houtkachel.